Hitta dom bästa in ear hörlurarna

26 Aug

Ett par bra hörlurar är guld värda vid träning – oavsett om man löptränar, går på gym eller bara promenerar. Ett par bra lurar kan också vara bra att ha när man vill lyssna på musik, poddar, ljudböcker eller något annat utan att störa andra i omgivningen. Nedan följer några tips för att hitta dom bästa in ear hörlurarna utefter både behov och plånbok.

Fundera över behov och prisklass

Idag finns mängder av olika typer av lurar på marknaden och för att hitta dom bästa in ear hörlurarna behöver man först och främst fundera på vilket behov man har. Det finns till exempel icke trådlösa och trådlösa, samt sådana som kallas för ”ture wireless”.

Dom två sistnämnda behöver alltså inte kopplas med någon kabel till själva enheten, men däremot har trådlösa modeller en kabel mellan dom två lurarna. True wireless är alltså helt utan kablar och därmed också väldigt flexibla. För att hitta dom bästa in ear hörlurarna utifrån egna behov är det alltså en bra första sak att fundera över. Sedan behöver man såklart också fundera på ljudkvaliteten och lyssnar man till exempel mer på ljudböcker och liknande behöver man sällan ett extraordinärt bra ljud med bas och annat. Två andra viktiga saker vid val av hörlurar är även:

  • Passform
  • Batteritid (om man väljer trådlösa)

Dom bästa in ear hörlurarna ska dessutom också passa plånboken och detta är såklart högst individuellt. En del är beredda att betala ett högt pris för bra kvalitet vad gäller både ljud, utseende, passform och så vidare. Andra vill ha ett par billigare lurar som fyller sin funktion.
Ett bra tips är att bestämma en prisklass som känns rimlig i förväg.

Hitta tester för bästa in ear hörlurarna

Ett annat tips för att hitta dom bästa in ear hörlurarna är att ta del av tester som gjorts på olika märken och modeller. Sådana finns att hitta på nätet och man kan till exempel se för-, och nackdelar med dom olika modellerna som testas.

En nackdel med just in ear är att man sällan kan testa dom i förväg eftersom dom stoppas in i örat. Det är så ledes svårt att veta hur både passformen och ljudkvaliteten är, och av den anledningen kan det vara smart att leta efter några tester eller andra omdömen på nätet innan man köper ett par.