Boosta din synlighet – lista din sajt

2 Oct

Genom att lägga till din hemsida i en webbkatalog kan du bygga länkar tillbaka till din sajt. Dessutom kan du få mer exponering då användare av webbkatalogen kan söka reda på din webbplats. Förutom att få mer ögon på din hemsida på detta sätt kan du även boosta sajtens SEO-värde på detta sätt. Att lista din sajt på https://onlinelistan.com/ är därmed ett av de mer kostnadseffektiva sätten att marknadsföra dig själv på nätet.

Med det sagt finns det naturligtvis också vissa saker som du bör ha i åtanke innan du gör detta. Det kan nämligen vara en utmaning för somliga att komma till skott. Detta då det finns en hel uppsjö med olika webbkataloger att välja mellan. Onlinelistan.com som vi tipsar om här specialiserar sig dock på att lista svenska webbsajter. Så om du vänder dig mot en svenskspråkig målgrupp är detta med andra ord webbkatalogen för dig!

Har du istället en engelskspråkig sajt kan det istället vara värt att listas främst i utländska webbkataloger, inte minst amerikanska sådana. Men för sakens skull förutsätter vi här att du är på jakt efter fler svenska besökare till din hemsida.

Så listar du din hemsida på Onlinelistan.com

Så hur listar man då sin sajt på Onlinelistan.com, kanske du undrar? Jo, det gör du på följande vis:

 • Välj en kategori bland de kategorier som är valbara
  Har du till exempel en sajt som handlar om aktieinvesteringar? Då bör du rimligtvis välja kategorin Aktie- och finansmarknaden som du hittar under Näringsliv. Även underkategorin Investeringsobjekt kan då vara av intresse för dig.
 • Fyll i information om dig och sajten
  I detta steg matar du en nödvändig information om din webbsajt och om dig som äger denna.
 • Betala in granskningsavgiften
  Du behöver även betala en granskningsavgift för att få din sajt tillagd på Onlinelistan.com. Detta är dock en fullt rimlig avgift för att få vara med i länkkatalogen.
 • Vänta
  Detta är det kanske svåraste steget för de flesta. Men försök att luta dig tillbaka och låt teamet bakom sajten göra resten. Tids nog kommer ditt bidrag ha granskats och din sajt ha lagts till!