OVPN skyddar dig när du surfar på nätet

22 Oct

Internet är en farlig plats om du som surfar på nätet inte skyddar dig själv. För om du använder nätet på ett naivt sätt och din uppkoppling är oskyddad kan obehöriga personer göra hemska saker med din data. Därför bör du använda en VPN-tjänst som OVPN. Genom att göra detta skyddar du dig själv och löper mindre risk att utsättas för illasinnade attacker av olika slag.

För som du kanske känner till kan såväl annonsörer som myndigheter och hackare hålla koll på vad du gör på nätet. De kan bland annat komma över information såsom vilka webbplatser du tidigare har besökt. De kan ibland även få tillgång till dina lösenord, betalkortsuppgifter samt profiler på sociala medier. I värsta fall kan de till och med röja din verkliga identitet.

Därför är det viktigt att du skyddar dig själv när du surfar på internet. VPN-tjänster såsom OVPN hjälper dig att besöka webbplatser på ett anonymt sätt. Dessutom kan du få tillgång till streamingtjänster och annat digitalt innehåll som är blockerat i din specifika region. Allra viktigast är att du kan hålla din viktiga data trygg i säkert förvar från obehöriga personers ögon.

Men hur säker är egentligen VPN-tjänsten OVPN?

Så säker är OVPN

OVPN är en VPN-tjänst som skyddar dig på flera olika sätt. Deras säkerhetsmodell bygger nämligen på flera olika lager. Alla dessa lager samverkar för att skydda din integritet till varje pris.

Dessa är några av de säkerhetslager som är aktiva när du surfar via OVPN:

  • Fysisk säkerhet. En viktig del av det skydd som en VPN-tjänst ger är dess servrar. I det aktuella fallet äger leverantören av tjänsten all hårdvara. Det innebär att ingen tredje part är inblandad och riskerar att kompromettera säkerheten.
  • Kryptering. OVPN använder sig av en svårknäckt krypteringslösning för att säkerställa att du alltid är trygg online.
  • Tjänsten fungerar på alla system. Vissa VPN-tjänster är bara tillgängliga på vissa enheter. Denna fungerar dock på såväl Windows och Mac som Linux, mobila enheter och en rad andra system.
  • Trovärdighet och transparens. Ett annat lager av säkerhet har att göra med trovärdighet och transparens. Du kan ta del av tydliga regler och villkor vilket bidrar till att tjänsten är transparent.