Vanliga reparationer på iPhone

25 Mar

En sprucken skärm, ett batteri som laddar ur snabbt eller en laddport som glappar är inte en anledning att köpa en ny telefon. Samtliga problem är snabba att åtgärda om man lämnar in telefonen på en verkstad. Nedan listar vi några av dom vanligaste iPhone reparationerna som utförs på telefonmärket iPhone.

Skärmbyte

Har du tappat din iPhone på marken och en spricka har uppstått är det klokt att byta den med en gång. Risken att telefonen blir fuktskadad blir nämligen större om skärmen är trasig och detta är en väldigt vanlig iPhone reparation. Touchfunktionen kan även den bli sämre till följd av en trasig skärm vilket såklart blir ett bekymmer, då det kanske inte ens går att skriva eller ringa.

Att byta ut skärmen går fort om man lämnar in den hos en kunnig verkstad. Räkna med en dryg timme så är jobbet klart och skärmen som ny igen.

Nytt batteri

Ett annat vanligt problem med en iPhone som har något år på nacken är att batteriet laddar ur snabbt. Detta kan bli ett bekymmer när batteriet inte ens håller en hel dag och behöver laddas stup i minuten men tack och lov är även detta en relativt enkel reparation.

Batteriet byts helt enkelt ut mot ett nytt och fräscht och det kostar inte särskilt mycket – åtminstone inte om man jämför med att köpa en helt ny telefon.

Byte av laddport

Glappar det när du stoppar i laddkabeln på din iPhone kan det vara laddaren det är fel på men det kan också vara laddporten som är slut och behöver bytas ut. Detta låter kanske krångligt men för den med erfarenhet och rätt kunskaper är även detta en ganska enkel iPhone reparation som går snabbt att utföra.

Fördelar med att lämna in iPhone för reparation

Små skavanker är som sagt inte en anledning att köpa en ny telefon. Ofta är livslängden betydligt längre än vad dom flesta tror men det hör till att vissa delar ibland behöver bytas ut. Varför ska man då lämna in sin telefon på reparation istället för att göra det själv?

Svaret är ganska enkelt – resultatet blir bättre. Dessutom går det snabbt, för samtliga av ovan nämna reparationer är gjorda på en dryg timme. De utförs med rätt kunskap och kvalitet och det är betydligt mer miljövänligt att utföra en reparation än att köpa ny telefon.