Så fungerar operatörsrecensioner.se

24 Nov

Operatörsrecensioner.se är en webbplats som jämför och recenserar mobiloperatörerna i Sverige. Webbplatsen vänder sig till privatpersoner som vill få en enkel överblick över operatörernas fördelar och nackdelar.

Alla operatörer på samma ställe

Genom att jämföra olika mobiloperatörer, samt deras abonnemang, går det att få både billigare pris och bättre avtal. Men att jämföra är inte helt enkelt. Det krävs att man går in på varje operatörs hemsida och noterar deras fördelar/nackdelar och därefter fortsätter till nästa operatör. Alternativet är att gå till en jämförelsesida som ställer de olika alternativen mot varandra på en och samma webbplats. På nätet finns ett stort antal sådana jämförelsesidor varav Operatörsrecensioner.se är en.

Jämföra via operatörsrecensioner.se

1. Gå till operatörsrecensioner.se

2. Välj operatör

På startsidan finns bilder på 15 olika mobiloperatörer i Sverige. Utöver ”giganterna” som Telia, Tele2, Tre och Telenor finns lågprisalternativ så som Vimla, Hallon och MyBeat.

Genom att klicka på logan, eller texten under logan, kommer besökaren till en recension. Denna är uppbyggd på exakt samma sätt för samtliga operatörer vilket gör det enkelt att förstå dess skillnader.

3. Recensionerna

Alla recensioner på operatörsrecensioner.se har följande rubriker:

  • Betyg. Här ges ett sammanfattande betyg mellan 1 – 5 utifrån de fördelar och nackdelar som operatören har.
  • Abonnemang. Här beskrivs de olika abonnemang som erbjuds. Det som primärt skiljer dem åt är hur mycket surf som ingår. Men erbjuds det barn-, student- eller seniorabonnemang presenteras även dessa.
  • Frågor och svar: Relevanta frågor och svar kring mobiloperatören och dess abonnemang. Det kan exempelvis handla om tillgänglighet till supporten, om surfen sparas osv.

4. Till operatör

På varje recension finns även länkar till operatören. Efter att läst om olika fördelar kan därmed besökaren välja att klicka på länken och därefter teckna ett abonnemang.

Om Operatörsrecensioner.se

Som beskrivs ovan är operatörsrecensioner.se en jämförelsesida där konsumenter kan läsa om olika fördelar och nackdelar. Det är alltså inte möjligt att teckna abonnemang via dem och de kan inte heller svara på specifika frågor kring operatörer eller abonnemang.

På ett sätt kan operatörsrecensioner.se därmed liknas med Pricerunner. En sida som samlar ihop information från flera olika ställen och presenterar detta enkelt och överskådligt. Besökarna använder sidan för att hitta bästa alternativet och kan sedan klicka sig vidare för att genomföra köp eller teckna abonnemang.