Jämförelsen av barnabonnemang visar att…

23 Nov

Det blir allt vanligare med egen mobiltelefon för barn och de finns specifika abonnemang som är anpassade och mer lämpade för dessa yngre användare. Det finns även flera sidor på nätet som jämför dessa. Nedan följer lite kort information kring jämförelsen av barnabonnemang, från en av dessa jämförelsesidor, och de tre populäraste valen när det gäller pris och användarvänlighet.

Rabatterat pris

I samtliga abonnemang som är riktade till barn så är det ett lägre pris än för vuxna, vilket kan tyckas självklart. Förutom det lägre priset, så ingår det oftast en kostnadsspärr som gör att det inte går att debitera kontot över en viss överenskommen gräns. Vissa abonnemang har även en kraftigt rabatterad ”prova på period” under de tre första månaderna.

Jämförelsen av barnabonnemang

Det kan vara tidskrävande att hitta vilket abonnemang som lämpar sig bäst då det är många variabler att ta hänsyn till och priserna kan variera mycket. Som tur är finns det hjälp att få när det gäller att hitta det bästa abonnemanget för barn. Det enklaste är att se jämförelsen av barnabonnemang på mobilabonnemangbarn.se och använda denna som utgångspunkt. Den visar exempelvis följande:

Vimla

Denna leverantör är mycket populär på grund av priset, den goda täckningen och att månadskostnaden blir lägre för varje värvad vän.

  • Nät – Telenor.
  • Surfmängd – 1 till 75 GB per månad. Oanvänd datamängd varje månad sparas i kontot.
  • Bindningstid – ingen alls.

Hallon

Detta är ytterligare en lågprisleverantör som är populär med bra täckning och skillnaden med deras ordinarie abonnemang är att barnabonnemanget innehåller dubbelt så mycket surf.

  • Nät – Tre.
  • Surfmängd – 8 till 200 GB per månad.
  • Bindningstid – ingen alls.

Comviq

Den tredje i raden av de populäraste abonnemangen för barn. God täckning och bra kundtjänst som nås på telefon. Kostnads- och utlandsspärr.

  • Nät – Tele2.
  • Surfmängd – 6 till 100 GB per månad.
  • Bindningstid – ingen alls.

Föräldrarnas ansvar

Det är naturligtvis upp till vårdnadshavarna att bedöma när barnet ska få sin första mobiltelefon och i vilken prisklass den sedan ska vara i. Tänk på att det kan vara lika bra att köpa en begagnad enhet. Går den sönder är det inte heller hela världen.

En helt ny värld öppnar sig med konstant internettillgång. Tänk på att läsa på kring barnspärrar i mobiltelefonen samt kostnadsspärrar i abonnemangen. Det kan även vara bra att fundera kring hur mycket mobilen får användas. I jämförelsen av barnabonnemang är det alltså även sunt att se på vilka olika spärrar som kan skapas.